Kwaliteit en certificering

Kwaliteit en certificering

De Indische hecht veel belang aan kwaliteit en veiligheid. Een hygiënische en veilige werkomgeving is van belang voor onze afnemers, hun klanten en voor onze eigen medewerkers.
Door de toekenning van een EG-nummer door de Voedsel- en warenautoriteit zijn we een erkende productieomgeving.
De borging en controle van processen vindt plaats door de toepassing van de GFSI-richtlijnen.






 

Kwaliteit

Voor De Indische is authenticiteit en kwaliteit van onze gerechten van essentieel belang. Vanuit een jarenlange familietraditie hanteren wij onze recepturen voor de gerechten die u van ons gewent bent. Niet voor niets is ons motto “Authentieke smaken sinds 1985”.

Veiligheid

Onze maaltijden en maaltijdcomponenten moeten naast authentiek bovenal veilig zijn voor onze afnemers. Daarvoor zijn wij sinds 1985 wettelijk erkend onder nummer EG 748 NL en staan wij onder controle van de NVWA. Ook zijn we in de afgelopen jaren diverse samenwerkingsverbanden aangegaan met betrouwbare partners zoals:

  • Geaccrediteerde bacteriologisch laboratoria
  • Certificerende instelling LRQA, te Rotterdam

Kwaliteitszorg

Sinds 2002 hebben wij ons Kwaliteitsmanagementsysteem laten certificeren en zijn momenteel in het bezit van een IFS certificaat. Hiermee waarborgen wij het vertrouwen van de consument in de levering van veilige producten.

De IFS certificering van ons Kwaliteitsmanagementsysteem biedt een kader voor het effectief beheren van de verantwoordelijkheden binnen ons bedrijf op het gebied van voedselveiligheid. Het IFS certificaat wordt volledig erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI). Het toont aan dat ons bedrijf beschikt over een robuust voedselveiligheidssysteem dat voldoet aan de vereisten van onze klanten.

Bekijk ons:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Houdbaarheid

Onze producten worden bereid met verse ingrediënten waarna wij, door het gebruik van verschillende verpakkings- en productietechnieken, producten kunnen leveren met verschillende houdbaarheden en dus ook bestemd voor verschillende gebruiksdoeleinden, te weten:

  • Ultra-vers
  • Koelvers
  • Diepvries




Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Ons duurzaamheidsbeleid hebben we ondergebracht in het overkoepelende MVO beleid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor De Indische erg belangrijk, zeker in de huidige tijd waar voedselschaarste, belasting van het milieu en steeds groter wordende energie behoeften aan de orde van de dag is.

Met onze inzet op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is De Indische aanspreekbaar voor iedereen. Wij willen daarbij ook, in samenwerking met onze stakeholders, rekenschap afleggen over de effecten op de maatschappij, de economie en het milieu.

In 2017 zijn we lid geworden van MVO-Nederland en in de zomer van 2018 hebben wij de MVO zelfverklaring en de behorende Referentiematrix volgens NEN-ISO 26000 en NPR 9026+C1 afgerond. Hierbij laten we zien dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen serieus nemen en in ons beleid is opgenomen. Onderstaand is onze referentiematrix en zelfverklaring ter inzage opgenomen.

Bekijk onze:

Overige kwaliteitsnormen

Naast onze GFSI erkende IFS certificering kan De Indische op verzoek maaltijden en componenten uitleveren met andere kwaliteitsnormen. Wilt u een vishoudend product met een MSC erkenning, of een gerecht waarbij het vleescomponent één of meer beter leven sterren bevat, een Biologische maaltijd of Halal maaltijd, De Indische kan dat in overleg voor u verzorgen.

Enkele veel voorkomende kwaliteitsnormen zijn:

  • MSC erkenning
    Het MSC (Marine Stewardship Council) keurmerk is een keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij.
  • SBLk erkenning
    De Dierenbescherming geeft onder de naam “Stichting Beter Leven keurmerk” een Beter Leven keurmerk (SBLk) uit voor eieren, kippenvlees, varkensvlees, rund- en kalfsvlees ter verbetering van de vee-industrie.
  • Biologische erkenning
    Een product mag alleen “Biologisch” heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De biologische eisen zijn verwoord in Europese verordeningen (waar onder Verordening (EG) 834/2007 inzake de biologische productie en de etikettering van biologische producten).
  • Halal erkenning
    Halal producten zijn toegestaan voor moslims, en daarvoor gelden speciale richtlijnen die getoetst worden door een Halal certificeerder.

 




Vragen over kwaliteit?

Neem contact op met onze kwaliteitsdienst.